Isolar

Toekomstige Energiekosten: Een Waarschuwing van Essent

Essent, de grootste energiemaatschappij van Nederland, waarschuwt voor aanzienlijke verschillen in energierekeningen in de komende jaren. Deze verschillen kunnen vooral gevolgen hebben voor huishoudens met beperkte middelen.

De Toekomst van Energiekosten

Volgens Essent-directeur Resi Becker zullen huishoudens met een cv-ketel hogere energiekosten ervaren in vergelijking met huishoudens die kunnen verduurzamen. “Naar verwachting zal in 2035 de energierekening ongeveer 3000 euro per jaar zijn. Voor huishoudens die niet in staat zijn om te verduurzamen kan dat zo maar 800 euro extra zijn.”

Oproep tot Actie

Becker roept de nieuwe regering op om maatregelen te nemen. Ze stelt voor om de gasbelasting te verlagen en de netbeheerkosten te verminderen. Essent pleit ook voor het permanent maken van het Tijdelijke Noodfonds Energie, dat bedoeld is om mensen te helpen die hun energierekening niet meer kunnen betalen.

Het Belang van Verduurzaming

Het ontbreekt 2,8 miljoen huishoudens aan financiële middelen om hun huis te verduurzamen. Daarom is het belangrijk dat subsidies voor woningisolatie en warmtepompen behouden blijven. Bij Isolar.nl begrijpen we het belang van verduurzaming en bieden we een scala aan diensten om huishoudens te helpen bij deze transitie.

Conclusie

De energietransitie brengt uitdagingen met zich mee, maar ook kansen. Door te investeren in verduurzaming kunnen huishoudens zichzelf beschermen tegen stijgende energiekosten en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Isolar kan je hierbij helpen. Neem gerust contact op voor vrijblijvend en vakkundig advies.

Bron: NOS