Isolar

Eerste Kamer Steunt Behoud van Salderingsregeling voor Zonnestroom

De Eerste Kamer heeft zich uitgesproken voor het behoud van de salderingsregeling voor zonnestroom, ondanks het voorstel van demissionair minister Jetten (Klimaat en Energie) om deze af te schaffen.

Salderingsregeling: Een Cruciale Steunmaatregel

De salderingsregeling, ingevoerd in 2004, stelt huishoudens in staat om de stroom die ze in de zomer opwekken weg te strepen tegen de duurdere stroom die ze in de winter afnemen van het net. Dit levert een lagere energierekening op, waardoor de aanschaf van de panelen sneller terugverdiend kan worden.

Tegenstand tegen Afschaffing

Verschillende partijen, waaronder BBB en GroenLinks-PvdA, willen de steunmaatregel behouden. Ze stellen dat de regeling goed werkt en dat het niet het juiste moment is om deze af te schaffen, vooral nu zonnepanelen betaalbaarder zijn geworden voor lagere inkomensgroepen en huurders.

Het Belang van Verduurzaming

Bij Isolar.nl begrijpen we het belang van verduurzaming en de rol die de salderingsregeling hierin speelt. We bieden tal van diensten aan, waaronder de installatie van zonnepanelen, om huishoudens te helpen bij hun transitie naar duurzame energie.

Conclusie

Het behoud van de salderingsregeling is een positieve stap voor de verduurzaming van Nederland. Het stelt meer huishoudens in staat om te investeren in zonnepanelen en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Wil je meer weten hierover? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend en deskundig advies.

Bron: NOS