Isolar

Vloerisolatie

Heb je al vloerisolatie of heb je altijd last van koude voeten en koude trek over uw vloer? Wanneer het antwoord ja is op de laatste vraag, dan is het hoog tijd om je vloer aan te pakken. Met name vloerisolatie levert een hoog rendement voor een lage investering. Dit komt omdat het aanbrengen van deze isolatie niet erg ingrijpend is. Veelal gebeurt dit binnen een dag.

Plaatsing vloerisolatie

De plaatsing van vloerisolatie is enigszins afhankelijk van de manier waarop de vloer is opgebouwd. Heb je bijvoorbeeld een kruipruimte en zo ja, hoe groot is deze kruipruimte. Wanneer deze groot genoeg kan Isolar op een snelle manier de vloer aan de onderzijde isoleren door middel van gespoten Polyurethaan schuim. Ook wel bekend als PUR schuim. Door de vloer op deze manier aan de onderzijde te isoleren, scheid je de kruipruimte van de woning. Hierdoor fungeert de vloer niet meer als koudebrug. Je hebt geen last meer van optrekkend vocht en ook geen koude-straling meer. Kortom, schimmels en vocht zullen je vloer niet langer aantasten. Hiermee verleng je ook de levensduur van je vloer. De kruipruimte heeft daarnaast geen invloed meer op de temperatuur van de vloer. Het isoleren van je vloer bespaart je ook nog eens ongeveer 15% op je energiekosten. Je hebt dus lagere maandlasten en daarnaast een veel prettiger leefklimaat in je woning.

Belangrijk is dat je een minimale werkhoogte hebt van 50cm onder de vloer als kruipruimte. We kunnen dan op een juiste de Polyurethaan PUR schuim aanbrengen. Wanneer je ruimte minder dan 50cm is, zijn er alternatieven beschikbaar. Deze zijn echter ingrijpender. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van je vloer om deze vervolgens opnieuw op te bouwen. Mocht je hier meer informatie over willen, kun je altijd vrijblijvend een scherpe offerte aanvragen.

Vloer en bodem isolatie: Wat zijn de verschillen?

Vloerisolatie en bodemisolatie zijn twee verschillende vormen van isolatie. Bij vloerisolatie isoleer je de vloer aan de onderzijde tegen de vloer aan. Bij bodemisolatie werkt dit anders. Hierbij plaats je de isolatie op de bodem van bijvoorbeeld je kruipruimte. Een geschikte vorm van isolatie hiervoor zijn EPS parels of schelpen. Ook deze manier van isoleren zorgt voor een prettiger binnenklimaat. Vocht dring je op deze manier op een aanzienlijke manier terug, waardoor er minder schimmels en vocht zullen ontstaan.

Het grote verschil is dat een kruipruimte geïsoleerd wordt met luchtstroom van buitenaf. Dus met een bodemisolatie heb je nog steeds een luchtstroom tussen je isolatie en je vloer. Concreet heb je minder last van vocht en schimmels, maar los je koude voeten hiermee niet op.

Voordelen van Polyurethaanschuim

Wanneer je kiest voor vloerisolatie op basis van PUR schuim, kies je voor een hoge isolatiewaarde, waarbij het isolatiemateriaal ook nog eens mechanisch sterk is. Groot voordeel van PUR is dat het een uitstekende hechting heeft op de meest voorkomende materiaaloppervlakken. Daarnaast is Polyurethaanschuim luchtdicht en wanneer juist aangebracht ook naadloos. Verder is PUR schuim snel aan te brengen en vraagt het geen ingrijpende maatregelen bij aanbrengen in een voldoende grote kruipruimte. Meer informatie? Neem contact met ons op en je hebt de aankomende winter warme voeten.