Isolar

Dakisolatie

Wist je dat de meeste warmte in een woning verloren gaat via het dak? Vanzelfsprekend levert dakisolatie dan ook een hoog rendement op je maandelijkse stookkosten. Denk hierbij aan een 25%. Kortom, is je dak nog niet geïsoleerd, dan is dit de eerste stap. Dit isoleren kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan materialen als steenwol en glaswol. Echter, dit zijn vrij bewerkelijke manieren van isolatie. Daarnaast is het niet haalbaar om deze naadloos te plaatsen.

Welke dakisolatie?

Isolar gebruikt hiervoor Polyurethaanschuim. Wij brengen een laag PUR schuim aan de binnen of de buitenkant van het bestaande dakbeschot. Doordat Polyurethaan een hoge dampdichtheid heeft, heb je geen dampdichte en dampopen folies nodig, wat wel het geval is bij de traditionele isolatiematerialen. Bij geen of verkeerde toepassing heb je namelijk erg snel last van vocht en schimmels en rot je isolatie samen met je dakbeschot weg. Kortom, PUR heeft hier een groot voordeel, daarnaast werkt het veel sneller, efficiënter en voorkom je het risico op luchtlekkage.

dak_isaolatie

Dakisolatie aan de binnenzijde

De vraag is hoe de binnenzijde van het dak is afgewerkt. Kijk je nog tegen het dakbeschot aan of is dit al afgewerkt met panelen / gipsplaat? Wanneer het dakbeschot nog niet is afgewerkt, is het heel erg eenvoudig om hier een laag PUR schuim tegen aan te brengen. Ons isolatieschuim heeft een erg hoge isolatiewaarde. Dit schuim wordt vloeibaar gespoten en zet nadien uit. Hierdoor worden alle naden en kieren gedicht in het dakbeschot. Vervolgens kun je na uitharden dit afwerken zoals je gewend bent. Bijvoorbeeld met gipsplaten / stucwerk / behang.

 

Wij kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt of graag meer informatie zou willen ontvangen. Neem dan even contact met ons op, zodat je wij je van alles kunnen voorzien.