Isolar

Wat is bodemisolatie?

De naam zegt het al: bij Isolar passen we bodemisolatie toe door de ondergrond van de kruipruimte te isoleren. Uit de kruipruimtebodem komt namelijk koude lucht en vocht omhoog, wat resulteert in koude en ongemakkelijke vloeren in huis. Hierdoor voelt men vaak de behoefte om de verwarming hoger te zetten, wat leidt tot hogere energiekosten. Bij Isolar maken we gebruik van EPS isolatieparels, ook bekend als HR++ isolatieparels, om dit probleem aan te pakken.

Hoe functioneert bodemisolatie met parels?

Bij Isolar verspreiden we de EPS-korrels met een slang door het kruipluik van de kruipruimte. Hierbij wordt voldoende materiaal gebruikt om de gehele kruipruimtebodem waterdicht af te sluiten, waardoor warmteverlies wordt verminderd en de vloeren warmer aanvoelen. Voor het toepassen van bodemisolatie met parels dient de kruipruimte een hoogte van ongeveer 30 tot 40 centimeter te hebben.

foto bodemisolatie (2)

Voordelen van bodemisolatie met parels

Door Isolar Het isoleren van de kruipruimtebodem met EPS isolatieparels door Isolar biedt verschillende voordelen:

 1. Snelle installatie door ons ervaren team.
  2. Uitermate geschikt voor vochtige kruipruimtes, aangezien het 100% waterdicht is.
  3. Een gezonder binnenklimaat door minder vocht in huis.
  4. Lagere energiekosten dankzij verbeterde isolatie.
  5. Preventie van schimmelvorming.
  6.Bescherming van leidingen en kabels tegen schade.
  7.Voorkoming van houtrot en betonrot.

Terugverdientijd en kosten

 De exacte kosten voor bodemisolatie met parels variëren op basis van het oppervlakte, de bereikbaarheid en andere specifieke omstandigheden. Om deze reden komen onze isolatie-experts altijd eerst ter plaatse om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Over het algemeen ligt de terugverdientijd rond de 6 jaar.

foto spouwmuur