Isolar

Subsidiebeleid voor Warmtepompen in 2024: Wat Betekent Dit voor Jou?

Het is officieel: vanaf 2024 krijgen huiseigenaren geen subsidie meer voor de aanschaf van een warmtepomp met energielabel A+ of lager. Dit is een belangrijke wijziging in het subsidiebeleid van de Nederlandse overheid, die voortvloeit uit de Europese regelgeving. Maar wat betekent dit precies voor jou als huiseigenaar? En hoe zit het met de warmtepompen van Isolar?

Veranderingen in het Subsidiebeleid

Volgens de nieuwe voorwaarden van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), die onlangs door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zijn bekendgemaakt, komen alleen warmtepompen met een energielabel hoger dan A+ nog in aanmerking voor subsidie. Dit betekent dat huiseigenaren die een warmtepomp met een lager energielabel hebben besteld in 2023, volgend jaar nog wel subsidie kunnen aanvragen. Daarnaast is er extra subsidie beschikbaar voor warmtepompen met een energielabel van A+++ of hoger.

Wat Betekent Dit voor Jou?

Als je overweegt om een warmtepomp aan te schaffen, is het belangrijk om te controleren welk energielabel de warmtepomp heeft. Het energielabel van een warmtepomp geeft aan hoeveel elektriciteit het apparaat verbruikt: hoe lager het label, hoe minder energiezuinig de warmtepomp is.

Bij Isolar bieden we een reeks warmtepompen aan die voldoen aan de nieuwe subsidievoorwaarden. Onze Intergas, Xtend, Daikin Altherma Hybrid en all-electric warmtepompen hebben allemaal een hoog energielabel, waardoor ze niet alleen energiezuinig zijn, maar ook in aanmerking komen voor de beschikbare subsidies.

Hoe Zit het met de Subsidieaanvraag?

Het is duidelijk dat de nieuwe subsidievoorwaarden invloed zullen hebben op de keuze voor een warmtepomp. Bij Isolar blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en staan we klaar om je te adviseren over de beste opties voor jouw situatie. Samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst. Neem vandaag nog contact op.

We begrijpen dat het aanvraagproces voor de ISDE-subsidie ingewikkeld kan zijn. Daarom bieden we bij Isolar een extra service aan: wij regelen gratis de subsidieaanvraag voor jou. Lekker makkelijk, toch?

Conclusie