Isolar

Spouwmuurisolatie met verlijmde EPS parels: een duurzame keuze

Het verduurzamen van je woning begint bij het treffen van de juiste isolatiemaatregelen. Eén van de meest effectieve en betaalbare maatregelen is spouwmuurisolatie. Bij deze isolatiemethode wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal, waardoor warmteverlies wordt beperkt en je energierekening omlaag gaat.

Bij Isolar hebben we onlangs een spouwmuurisolatie klus uitgevoerd in Oldenzaal, waarbij we verlijmde EPS parels hebben gebruikt als isolatiemateriaal. Dit materiaal is een duurzame keuze, omdat het gemaakt is van gerecyclede materialen en zelf ook recyclebaar is. Daarnaast hebben de parels goede isolerende eigenschappen, waardoor ze warmteverlies in de woning verminderen en het comfort verbeteren.

Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 9 m³ gas per vierkante meter besparen, wat kan oplopen tot een flinke besparing op je energierekening. Bovendien kun je gebruik maken van de subsidie van de Rijksoverheid om de kosten te drukken. De subsidie bedraagt €4,00 per m² en kan worden verdubbeld bij het combineren van twee isolatiemaatregelen, waaronder spouwmuurisolatie.

Wanneer je kiest voor spouwmuurisolatie, is het belangrijk om een betrouwbare en ervaren partij in te schakelen voor de klus. Bij Isolar hebben we ruime ervaring met spouwmuurisolatie en werken we met hoogwaardige isolatiematerialen.

Wil je meer weten over spouwmuurisolatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem dan gerust contact op met onze isolatie-experts voor deskundig advies of check onze website voor meer informatie. Bij Isolar helpen we je graag op weg naar een duurzamere en energiezuinigere woning.