Isolar

De kracht van spouwmuurisolatie: project in Ee, Friesland

Onlangs hebben we weer een succesvol project afgerond, dit keer in het pittoreske dorpje Ee in Friesland. In deze blogpost laten we jou graag zien hoe we met behulp van Envirofoam een warme, energiezuinige woning hebben gecreëerd. Lees verder voor een kijkje achter de schermen van dit project en ontdek de voordelen van spouwmuurisolatie.

De uitdaging

De bewoners van dit huis in Ee hadden last van hoge energiekosten en een oncomfortabel binnenklimaat, vooral tijdens de koude wintermaanden. Ze benaderden Isolar met de wens om hun woning te verduurzamen en te investeren in een energiezuinige oplossing.

De oplossing

Na een grondige inspectie van de woning, adviseerde onze expert om spouwmuurisolatie toe te passen met behulp van Envirofoam. Envirofoam is een hoogwaardig isolatiemateriaal dat zorgt voor een uitstekende thermische prestatie en tegelijkertijd duurzaam en milieuvriendelijk is.

Het proces

Onze professionals begonnen met het boren van kleine gaten in de buitenmuur van de woning. Vervolgens werd de Envirofoam in de spouwmuur geïnjecteerd. Hierdoor werd de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur volledig opgevuld met isolatiemateriaal. Tot slot werden de gaten zorgvuldig gedicht, zodat de gevel van de woning er weer als nieuw uitzag.

Het resultaat

Na de installatie van de spouwmuurisolatie zullen de bewoners al snel een aanzienlijke verbetering in het comfort van hun huis merken. De woning blijft warmer in de winter en koeler in de zomer, wat zal resulteren in een aangenaam binnenklimaat en lagere energiekosten. Bovendien draagt dit project bij aan een beter milieu door de vermindering van CO2-uitstoot.

Conclusie

Deze klus in Ee, Friesland, toont aan hoe spouwmuurisolatie met Envirofoam een verschil kan maken voor zowel het comfort van jouw woning als jouw energierekening. Isolar is trots om deel uit te maken van de verduurzaming van woningen in Nederland en blijft zich inzetten voor een groenere toekomst. Wilt u ook investeren in spouwmuurisolatie en genieten van de vele voordelen die het biedt? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.

Hoeveel procent gaat dit ongeveer schelen in stookkosten?

Het exacte percentage besparing op stookkosten na het aanbrengen van spouwmuurisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag, de grootte en vorm van de woning en het energielabel van de woning voor de isolatie.

Gemiddeld kan spouwmuurisolatie echter tot 15-20% besparing op stookkosten opleveren.