Isolar

Eén van de meest doeltreffende manieren om jouw woning energiezuiniger te maken en tegelijkertijd op je energierekening te besparen, is door het plaatsen van zonnepanelen. Maar hoe gaat dat proces precies in zijn werk? Hier volgt een duidelijk stappenplan om je te helpen begrijpen hoe het plaatsen van zonnepanelen werkt.

Stap 1: Bepaal jouw energieverbruik

De eerste stap in het proces van het plaatsen van zonnepanelen is het bepalen van je huidige en toekomstige energieverbruik. Dit is belangrijk omdat het ons helpt om een offerte te maken die aansluit op jouw specifieke behoeften. We willen er namelijk voor zorgen dat je voldoende energie opwekt, maar we willen overproductie en onnodige kosten vermijden.

Stap 2: Inspectie van het dakoppervlak

De volgende stap is het inspecteren van het dakoppervlak. We moeten zeker weten dat de installatie goed past en op de meest efficiënte manier energie kan opwekken. We meten de beschikbare ruimte op of tellen de dakpannen om de grootte van jouw dak te bepalen.

Stap 3: De juiste zonnepanelen kiezen

Dan is het tijd om de zonnepanelen te kiezen die het beste bij jouw situatie passen. We bieden verschillende opties aan, waaronder een standaard paneel van 415 wattpiek en een hogere capaciteit paneel van 450 wattpiek, dat een productgarantie van 25 jaar heeft. De keuze voor het type paneel hangt af van jouw specifieke energiebehoeften en de ruimte die beschikbaar is op jouw dak.

Stap 4: Serie of parallel aansluiten

De volgende beslissing betreft de manier waarop we de zonnepanelen aansluiten. We kunnen ze in serie of parallel aansluiten. Hoewel een parallelle aansluiting met Enphase-technologie in eerste instantie iets duurder is, biedt deze optie op de lange termijn een reeks voordelen, zoals een volledige garantie van 25 jaar, hogere betrouwbaarheid, eenvoudige uitbreidbaarheid en geen lawaaiige omvormer in huis.

Stap 5: Aansluiting in de meterkast

Ten slotte bekijken we jouw meterkast. Afhankelijk van de totale piekbelasting van de zonnepanelen en de capaciteit van je meterkast, bepalen we of een enkel- of driefasenaansluiting nodig is.

Stap 6: Offerte en contract

Na het doornemen van alle voorgaande stappen, stellen we een gedetailleerde offerte voor je samen. Deze bevat alle kosten en voorwaarden, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Na jouw goedkeuring zetten we alles op papier in een contract.

Stap 7: Installatie van de zonnepanelen

Nu komt het meest opwindende deel – de installatie van de zonnepanelen! Ons team van ervaren installateurs komt naar jouw huis en begint met de plaatsing van de panelen op je dak. Zij zullen er ook voor zorgen dat alles correct is aangesloten en optimaal functioneert. We streven ernaar om dit proces zo efficiënt en minimaal storend mogelijk te maken.

Stap 8: Nazorg en ondersteuning

Nadat de installatie is voltooid, houdt onze betrokkenheid niet op. We bieden uitgebreide nazorg en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw zonnepanelensysteem blijft presteren op het hoogste niveau. Als je vragen of zorgen hebt, staan we altijd klaar om te helpen.

Het plaatsen van zonnepanelen is een investering in een duurzamere toekomst en kan je helpen om aanzienlijke besparingen te realiseren op jouw energierekening. Door dit stappenplan te volgen, zorgen we ervoor dat je een systeem krijgt dat perfect is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Als je klaar bent om de overstap naar zonne-energie te maken, staat Isolar voor je klaar om je door het hele proces te begeleiden.