Isolar

Spouwmuur isoleren met Enverifoam

Isolatieproblemen?
Isoleren met Enverifoam is de oplossing.

Is uw bestaande wol isolatie uitgezakt? Vocht problemen na isolatie? Isolatie verkeerd aangebracht? De bestaande woningisolatie na isoleren?

Of gewoon de beste isolatie in de spouw?

De oplossing is Enverifoam. Dit product word in de bestaande spouw gespoten, en kan als enige product op de Nederlandse markt aan bestaande isolatie toegevoegd worden. Het Enverifoam verbetert de isolatiewaarde van iedere spouwmuur.

Enverifoam met wol?

In de jaren 70 en 80 zijn veel woningen met wol geïsoleerd. Dit wol heeft de eigenschap op uit te zakken, dit is een producteigenschap van deze methode van (na)isoleren.

Eigenlijk moet een muur met minerale wol isolatie dan ook om de paar jaar bijgevuld worden. Dit is een relatief kostbare zaak, maar wel noodzakelijk om vocht problemen te voorkomen.

Een definitieve oplossing is het aanbrengen van een andersoortig isolatiemateriaal, echter moet de spouw dan wel eerst leeggehaald worden. Bij Enverifoam hoeft dat niet, wat u veel geld bespaard.

Als we dergelijke gevels gaan na isoleren met Enverifoam drukt de Enverifoam de bestaande isolatie tegen het binnenspouwblad, en wordt de gehele spouw goed gevuld met isolatiemateriaal. Na het aanbrengen va Enverifoam is naderhand bijvullen niet meer nodig.

Enverifoam met parels?

Tijdens isoleren gaat er wel eens wat fout, en zeker met parels gebeurd het wel eens dat de verhouding lijm-parels niet goed was.

Veelal te zien aan het constant vinden van losse parels rond de woning, zeker na harde wind.

Uw spouw loopt dan langzaam aan leeg, en de parels komen in het milieu, dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, zeker niet goed voor de isolatie, en de kans op vochtproblemen neemt sterk toe.

Dergelijke problemen kunnen wij oplossen met Enverifoam. We brengen de Enverifoam aan, en de parels worden vastgezet met ons Enverifoam. Daar waar geen parels meer aanwezig zijn vult het Enverifoam de isolatiegaten netjes op, op deze wijze heeft u weer geen goed geïsoleerde gevel.

Lege Spouw

Ook voor de lege spouw (er was nog nooit isolatie aangebracht) is Enverifoam een hele goede oplossing. Met dit product wordt uw spouw namelijk naadloos gevuld, waardoor tocht tot het verleden behoort. Het comfort wordt aanzienlijk beter, en u heeft een zeer hoogwaardige isolatie in uw gevel. Die bovendien milieuvriendelijk is.

Enverifoam, het beste product voor in de spouw met een zeer hoge isolatiewaarde.

 

Enverifoam is Komo gecertificeerd.

Veel gestelde vragen

Enverifoam is een door het RVO goedgekeurd product. U kunt dus met dit isolatiemateriaal ISDE subsidie ontvangen. Voorwaarden bij spouwmuurisolatie: Minimaal 15m2 aan isoleerbare spouwmuur, minimale isolatiewaarde van 1,1m2 K/w (afhankelijk van de breedte van de spouw). Er dient een twee ISDE maatregel getroffen te worden.

Kijk voor de voorwaarden en meer subsidiemogelijkheden op: subsidie en financieringswijzer

Tijdens de verwerking van Enverifoam komt er een zeer geringe mate van formaldehyde vrij. Deze concentratie zo laag dat dit geen enkele bedreiging vormt voor de gezondheid, de waardes zijn zo laag dat deze met een formaldehyde meter  tijdens de verwerking in de woning niet te detecteren zijn. Enverifoam is dus niet giftig of op een andere manier schadelijk voor de gezondheid. Bij het inspuiten van Enverifoam wordt gebruik lucht gebruikt en geen Cfk’s zoals bij vele pur-producten.

Enverifoam is duurder dan de meeste reguliere isolatiematerialen. De gemiddelde kosten voor het aanbrengen van Enverifoam liggen tussen de € 25,- en € 30,- per m2. De prijs is wat hoger maar, de prijs-kwaliteitsverhouding van Enverifoam is uitstekend.

Enverifoam wordt in vloeibare vorm in de spouwmuur gespoten. Het plakt niet, het dingt door tot in de kleinste naden en kieren. Alles wordt perfect afgedicht wat zorgt voor een optimale isolatie.

Bij spouwmuurisolatie kunt u in sommige gevallen wel tot 25% op uw energiekosten besparen. Daarbij wordt je woning en stuk comfortabeler.