Isolar

Isolatie Subsidie voor Groningers en Noorddrenten: Bespaar op Energiekosten en Verhoog je Wooncomfort!

De Rijksoverheid, de provincie Groningen en de gemeenten uit Groningen en Noord-Drenthe hebben een baanbrekende stap gezet om huizenbezitters te ondersteunen bij het isoleren van hun woningen. Met een indrukwekkende 1,65 miljard euro aan subsidie, wordt het voor iedereen mogelijk om energiezuiniger te wonen en tegelijkertijd het wooncomfort te verhogen. Ook huurders van woningbouwcorporaties kunnen profiteren van deze regeling.

Waar komt deze subsidie vandaan?

Deze nieuwe subsidie is een direct gevolg van het Nij Begun-maatregelenpakket van het kabinet om Groningen te compenseren voor de jarenlange aardbevingsellende. Staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) van Mijnbouw maakte in een Kamerdebat eerder vandaag al bekend dat de regeling er zou komen. Nu zijn de details bekend.

Wie komt in aanmerking voor de subsidie?

Alle huiseigenaren in de provincie Groningen en de Drentse gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze kunnen deze subsidie krijgen. De hoogte van het bedrag hangt af van de plek waar je woont:

  • Eigenaren in het versterkingsgebied krijgen maximaal 40.000 euro subsidie (het groene gedeelte op de kaart hieronder).
  • Alle eigenaren in het gebied daarbuiten krijgen maximaal 20.000 euro subsidie.
  • Woningcorporaties krijgen in totaal 200 miljoen euro om huurwoningen te isoleren, zodat ook huurders een lagere energierekening krijgen.

!Versterkingsgebied

Volledige vergoeding voor eigenaren in versterkingsgebied

Inwoners van het versterkingsgebied krijgen honderd procent van de kosten vergoed. Stel dat je maatregelen neemt ter waarde van 40.000 euro, dan krijg je dankzij deze nieuwe regeling ook 40.000 euro subsidie.

Gedeeltelijke vergoeding voor eigenaren buiten versterkingsgebied

Woon je buiten het versterkingsgebied? Dan krijg je maximaal 20.000 euro subsidie. Je krijgt de helft van de kosten vergoed. Stel dat je voor 40.000 euro aan maatregelen neemt, dan krijg je daar dus 20.000 euro van terug. Je moet zelf de andere helft betalen. Lukt dat niet, dan zijn er (al bestaande) financieringsregelingen. De precieze hoogte van de subsidie hangt af van de kenmerken van de woning en de mate waarin het huis al geïsoleerd is. Al met al krijgen bewoners buiten het versterkingsgebied ongeveer het dubbele van wat inwoners in de rest van Nederland aan subsidie kunnen ontvangen.

Demissionair staatssecretaris Vijlbrief geeft uitleg: “Tot 40.000 euro subsidie voor isolatie woning

Minima krijgen 40.000 euro subsidie

De overheden willen ook iets doen voor minderbedeelde woningbezitters. Huiseigenaren die buiten het versterkingsgebied wonen, maar een inkomen hebben tot 140 procent van het wettelijk minimumloon, krijgen ook de maximale subsidie van 40.000 euro.

Isolar: Jouw Partner in Duurzaam Wonen

Bij Isolar begrijpen we hoe belangrijk het is om je huis energiezuiniger te maken. Daarom spelen we actief in op de nieuwe isolatiesubsidie voor Groningers en Noorddrenten. Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij het aanvragen van de subsidie. We nemen je stap voor stap mee, zodat je optimaal kunt profiteren van deze financiële ondersteuning.

Maar dat is niet alles. Isolar biedt meer dan alleen advies. We zijn gespecialiseerd in de vakkundige installatie van isolatiemateriaal, zonnepanelen, warmtepompen en airco’s. Zo zorgen we ervoor dat jouw woning niet alleen energiezuiniger wordt, maar ook comfortabeler en duurzamer. Samen werken we aan een groenere toekomst!

Heb je vragen over isolatie, subsidies of wil je meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op. Isolar staat voor je klaar!