Isolar

Hybride Warmtepompen: Jouw Meest Gestelde Vragen Beantwoord

Is het verstandig om een hybride warmtepomp te nemen?

Het is een vraag die we vaak horen. Het antwoord is ja, en hier is waarom. Onderzoek toont aan dat een hybride warmtepomp gemiddeld in zo’n 60% van de verwarmingsvraag kan voorzien. Als je het gebruik van kookgas en douchen meerekent, bespaar je met een hybride warmtepomp gemiddeld 50% gas. Het verbruik van elektriciteit neemt juist toe.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hybride warmtepomp?

Hoewel de installatiekosten vrij hoog kunnen zijn en de installatie zelf complex kan zijn, zijn de voordelen op de lange termijn aanzienlijk. Een goed geïsoleerde woning kan aanzienlijk besparen op energiekosten.

Wat kost een hybride warmtepomp inclusief installatie?

Een hybride warmtepomp kost ongeveer 7000 euro inclusief installatie. Met een nieuwe cv-ketel erbij ben je zo’n 9000 euro kwijt. Dit is voor een hybride warmtepomp met een vermogen van 5 kW, wat in de meeste woningen voldoende is. Wel krijg je hier 2400-2850 euro subsidie terug voor deze aanschaf. Die aanvraag kan Isolar gratis voor jou regelen, om je helemaal te ontzorgen.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een hybride warmtepomp?

Onder de streep hoef je bij een hybride warmtepomp minder (extra) zonnepanelen bij te plaatsen; in de praktijk gaat het dan om 5 tot 7 zonnepanelen.

Ben je geïnteresseerd in het installeren van een hybride warmtepomp? Neem dan contact op met Isolar. We helpen je graag verder!