Isolar

Hoe maak je je woning duurzamer in 2024? Ontdek de nieuwste trends en subsidies!

Je woning verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je bespaart namelijk op je energierekening, verhoogt de waarde van je woning en draagt bij aan een beter klimaat. Bovendien kun je profiteren van verschillende subsidies en regelingen die je helpen om je woning duurzamer te maken. In deze blog vertellen we je meer over de nieuwste trends en subsidies voor verduurzaming van je woning in 2024.

SVVE: subsidie voor verenigingen van eigenaars

Ben je lid van een vereniging van eigenaars (VvE) en wil je je appartement verduurzamen? Dan kun je gebruikmaken van de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Deze regeling biedt subsidie voor verduurzamingsmaatregelen en verduurzamingsonderzoek en -advies. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen, warmtepompen of ventilatie. Het totale budget voor deze regeling is € 48,500,000 en is beschikbaar vanaf 31 december 2023 tot 30 december 2027. De regeling stelt wel een aantal voorwaarden aan de aanvraag, zoals het hebben van minstens één koopwoning waarvan de eigenaar ook de bewoner is en het hoofdverblijf is van de eigenaar. Wil je meer weten over de SVVE? Kijk dan op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer leenruimte en bouwdepot voor een duurzame woning

Heb je een woning met een lager energielabel en wil je deze verduurzamen? Dan kun je vanaf 2024 meer leenruimte binnen de hypotheek voor een duurzame woning én een hoger bouwdepot krijgen. Dit betekent dat je meer geld kunt lenen om je woning energiezuiniger te maken, zonder dat je maandlasten stijgen. Je kunt bijvoorbeeld investeren in isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of een groen dak. Daarnaast zijn er ook subsidies en aanvullende leenmogelijkheden via het Warmtefonds met aantrekkelijke voorwaarden. Het Warmtefonds is een fonds dat leningen verstrekt voor verduurzamingsmaatregelen aan woningeigenaren en VvE’s. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het verduurzamen van je woning met een lager energielabel? Lees dan de Staat van de volkshuisvesting of de Woningmarkt monitor.

ISDE: subsidie voor duurzame energie en energiebesparing

Wil je je woning voorzien van duurzame energie en energiebesparing? Dan kun je vanaf 1 januari 2024 weer gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze regeling geeft subsidie voor onder meer isolerende maatregelen of een (hybride) warmtepomp. Je kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas of een lucht-waterwarmtepomp. De ISDE is bedoeld voor particuliere woningeigenaren en zakelijke gebruikers. De hoogte van de subsidie hangt af van het type en de hoeveelheid maatregelen die je neemt. Wil je meer weten over de ISDE? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Maak je woning duurzamer in 2024 met Isolar!

Zoals je ziet, zijn er in 2024 volop mogelijkheden om je woning duurzamer te maken. Of je nu lid bent van een VvE, een woning met een lager energielabel hebt of gewoon je energierekening wilt verlagen, er is altijd een passende oplossing voor jou. En bij Isolar helpen we je graag om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van duurzame energie- en energiebesparingsoplossingen voor particulieren en bedrijven. Wij werken met hoogwaardige materialen, ervaren vakmensen en betrouwbare partners. Wij adviseren je over de meest geschikte maatregelen, de beschikbare subsidies en de financieringsmogelijkheden. Wij zorgen voor een vakkundige installatie, een goede garantie en een uitstekende service. Kortom, wij maken je woning duurzamer in 2024!

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of een persoonlijk adviesgesprek. Wij staan voor je klaar!