Isolar

Waarom Isolar Kiest voor Verlijmde EPS Parels Boven Glaswol in Spouwmuren

Inleiding

Bij Isolar streven we naar de meest efficiënte en duurzame isolatieoplossingen. In deze blog bespreken we waarom we glaswol in spouwmuren vermijden ten gunste van EPS parels en Enverifoam.

De Problemen met Glaswol in Spouwmuren

Glaswol is een bekend isolatiemateriaal, maar het heeft specifieke nadelen, vooral wanneer het gebruikt wordt in spouwmuren.

  • Verzakking bij Vocht: Een van de grootste uitdagingen van glaswol is de neiging om te verzakken wanneer het nat wordt. Dit leidt tot ongelijke isolatie en vermindert de effectiviteit aanzienlijk.
  • Vochtproblemen en Schimmelvorming: Vochtige glaswol kan leiden tot verhoogde luchtvochtigheid binnenin de muren, wat schimmelgroei en andere vochtgerelateerde problemen kan veroorzaken.
  • Installatieproblemen: Het installeren van glaswol in spouwmuren kan complex zijn, vooral in muren met onregelmatigheden.

Waarom EPS Parels een Beter Alternatief Zijn

EPS parels (verlijmd) bieden een aantal voordelen die ze tot een superieure keuze maken voor spouwmuurisolatie.

  • Bestendigheid tegen Vocht: EPS parels zijn niet gevoelig voor vocht, wat betekent dat ze niet verzakken of hun isolerende eigenschappen verliezen. Verder zijn ze verlijmd en poreus, zodat ze op hun plaats blijven, ademen en eventueel vocht kunnen afvoeren.
  • Gelijke Dekking: Ze kunnen gemakkelijk een homogene dekking bieden, zelfs in muren met veel onregelmatigheden.
  • Lange Levensduur: EPS parels hebben een lange levensduur en behouden hun isolerende eigenschappen over een lange periode.

De Rol van Enverifoam voor Aanvullende Isolatie

Naast EPS parels, is Enverifoam een uitstekende aanvulling voor spouwmuurisolatie.

  • Naadloze Isolatie: Enverifoam biedt een naadloze, luchtdichte isolatielaag die helpt warmteverlies te voorkomen en de efficiëntie verhoogt.
  • Eenvoudige Toepassing: De toepassing van Enverifoam is relatief eenvoudig en kan snel worden uitgevoerd.

Conclusie

Bij Isolar kiezen we voor EPS parels en Enverifoam om de beste isolatieprestaties voor onze klanten te garanderen. Door de nadelen van glaswol te vermijden, zorgen we voor een duurzamere, effectievere en betrouwbaardere spouwmuurisolatie.