Isolar

Nederland gebruikt EU-geld voor groene subsidies: kansen voor jouw huis of je bedrijf | NIEUWS

Introductie

Nederland wil Europese fondsen inzetten om subsidies voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers te financieren. Dit biedt kansen voor zowel particulieren als bedrijven om mee te doen aan de energietransitie.

Inhoud: Nederland heeft plannen bij de Europese Commissie ingediend om 735 miljoen euro te gebruiken voor de ISDE-subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor groene oplossingen zoals isolatie, warmtepompen, zonneboilers en elektrische kookvoorzieningen.

Uitbreiding ISDE-subsidie in 2024 en 2025

Minister Kaag kiest voor één investering en één hervorming. De investering gaat over de uitbreiding van de ISDE-subsidie in 2024 en 2025. Hiermee kan Nederland het volledige bedrag van 735 miljoen euro gebruiken.

De hervorming gaat over het veranderen van de Energiewet. Dit zorgt voor duidelijkheid en richting voor bedrijven om te investeren in groene energieoplossingen.

Als de Europese Commissie meer maatregelen wil, kan Nederland de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA) erbij betrekken.

Conclusie

De EU-fondsen voor de ISDE-subsidie geven kansen aan particulieren en bedrijven om bij te dragen aan een groenere toekomst. Door groene oplossingen zoals isolatie, warmtepompen en zonneboilers makkelijker te maken, kunnen we samen de energietransitie versnellen.

Wil je meer weten over deze subsidies? Houd dan de website van Isolar.nl in de gaten voor updates en informatie over het aanvragen ervan.

Laten we samen werken aan een duurzame toekomst. Denk aan groene energieoplossingen voor jouw huis of bedrijf en help mee aan een betere wereld.